Voor meubelstoffen van topkwaliteit

kunt u terecht bij IK’s

Meubelstoffen van topkwaliteit

Naast de vorm en het zitcomfort van uw meubels is de stof natuurlijk heel belangrijk. Geen meubel is gelijk en verschillende mensen hebben verschillende smaken. Een meubelstof moet niet alleen passen bij het meubel, maar ook bij uw interieur. En de keuze is verder afhankelijk van hoe u het meubel gebruikt. Een stoel die louter decoratief is en waar u nooit op zit, heeft geen sterke slijtvaste stof nodig. De bank waarop u elk dag zit en de kinderen misschien op springen, heeft juist een zeer duurzame bekleding nodig.

stoel

Soorten meubelstoffen om te bekleden

Bij IK’s heeft u een brede keuze in merken stoffen en materialen om uw meubels te stofferen. Daaronder ook (kunst)leer en biezen, en verschillende typen zitschuim. In de showroom van IK’s vindt u een ruime sortering aan stofstalen waaruit u kunt kiezen. Hieronder zijn gerenommeerde meubelstoffen zoals Ploeg, Jab, Keymer, VYVA Fabrics, Reynaldo Kvadrat en nog vele meer.

Desgewenst komt IK’s bij u langs voor advies. Ik neem een kijkje in uw interieur en bespreek met u de mogelijkheden. Wat voor soort stof zoekt u, voor welk gebruik is het meubel bedoeld, aan welke kleuren denkt u. Moet de stof passen bij de gordijnen of bij het behang? En staat het meubel regelmatig bloot aan zonlicht, dan moet de stof lichtecht zijn.

Onze merken

Zitcomfort en stofkeuze

Ook voor het zitcomfort van uw meubel is de keuze van stoffering belangrijk. Harde of zachte kussens, echt leer of kunstleer -niet alleen een kwestie van prijs, maar ook van duurzaamheid en onderhoud. Wollen stoffen zijn comfortabel, (kunst)leer kan plakkerig worden.

Heeft u een gezin met kinderen? Dan moet u wellicht een concessie doen aan stijl en comfort en kiezen voor een slijtvaste stof die weinig onderhoud nodig heeft. U komt dan snel uit bij synthetische stoffen die bekend staan om hun robuustheid.

Op zoek naar de juiste meubelstof voor uw meubels?

Neem contact met ons op.