Meubels stofferen & repareren door de vakmensen van IK’s

betekent dat uw meubel weer perfect zit en jarenlang meegaat

Meubels stofferen & repareren

Bij het stofferen van oude meubels ga ik niet over één nacht ijs. U kunt een afspraak maken om langs te komen, of beter nog, IK’s komt bij u langs. Dan zie ik niet alleen het te stofferen meubel, maar ook het interieur waarin het staat. Zo kan ik u advies geven over passende stoffen en kleuren.

stoel

Zo gaan wij te werk bij het herstofferen van uw meubeL

Ik bespreek met u de werkzaamheden. Naast stofferen kan het gaan om vullen, repareren, verhogen etc. Vervolgens maakt u een keuze voor een stof en dan krijgt u een offerte van mij. Bent u akkoord, dan wordt een datum afgesproken waarop de opdracht wordt uitgevoerd. Uw meubelstuk wordt thuis opgehaald en ook weer teruggebracht. In de werkplaats strip ik het meubel tot op het frame, bestel de stoffen en bouw het vervolgens stap voor stap weer op.

Zo nodig voorzie ik niet alleen uw stoel van nieuwe bekleding, maar laat ook uw zitting weer doen aanvoelen als nieuw. Vaak zijn oude stoelen of sofa’s behoorlijk doorgezakt; dan voorzie ik ze ook van een nieuwe vulling. Een zitmeubel moet er immers niet alleen goed uitzien; het moet ook lekker zitten! Dat is het ware ambacht van de meubelstoffeerder, die elk meubel met liefde weer een tweede kans geeft.

Voordelen van meubels repareren

Veel klanten vragen zich af of het de moeite is om een meubel te laten repareren. Bij mooie oude (en soms kostbare) meubels is het antwoord volmondig ja! Dit is waarom:

  • sommige meubels zijn uniek en nergens meer te vinden
  • ambachtelijk repareren herstelt het oude meubel in zijn oude glorie
  • met deskundige reparatie gaat uw meubel weer een generatie mee
  • u behoudt dat prachtige meubel waaraan u gehecht bent.

Bij IK’s repareer en restaureer ik ook (antiek) houtwerk. Met respect voor het oorspronkelijke meubel en zó dat het zijn authentieke karakter behoudt. Bij mijn reparaties en stoffering maak ik gebruik van de beste materialen en heb ik oog voor duurzaamheid.

Laat uw meubels stofferen en/of repareren door IK’s

Neem contact met ons op.